Framgångar för våra rodelåkare

Halvvägs in i säsongen har de gjort framsteg sedan förra säsongen. De har tävlat både i Europa och Amerika med flera fina placeringar.

Första tävlingarna kördes i Kanada och USA. Tove och Svante Kohala från Ljusterö är de som är mest rutinerade och var de som lyckades bäst. Svante tog med sig en 6e och en 8e plats. Tove, som var bäst av de svenska tjejerna hade en 8e och en 7e plats.

Enligt tränaren Hasse Kohala så beror framgångarna på att åkarna har förberett sig bättre innan säsongen, fått mer rutin och fått nya kälkar.

Mellan jul och nyår var det ingen vila för gänget. Ett läger i Lillehammers olympiska bana som avslutades med Norgecupen. Sverige tog hem segern i 3 av 4 klasser. Svante gick som segrare ur herrklassen som var den tuffaste. Tove vann damklassen. 

Första veckan i januari genomfördes EM för seniorer i samband med en WC i Königssee, Tyskland. Sverige deltog med William, Rufus, Svante och Tove. Svante och Rufus körde in sig bland de 30 bästa i Europa!

Om några veckor kommer VM och JVM att genomföras och vi hoppas på kvala in. Vi önskar rodelungdomarna lycka till och ser fram emot nya framgångar!

Källa: Svenska Bob och Rodelförbundet

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.