Låga grundvatten nivåer

torsdag, 22 juni, 2017

Det är låga grundvattennivåer nu. Det innebär att du som har egen brunn behöver vara försiktig med vattenförbrukningen för att undvika brist på vatten.

Roslagsvatten öppnar nu två tappställen i Österåker för dig som har egen brunn.
Som brunnsägare är du själv ansvarig för ditt dricksvatten. För att det inte ska uppstå problem med vattentillgången behöver du med egen brunn vara varsam med vattenförbrukningen. Risken är annars stor att din brunn sinar eller att saltvatten tränger in i brunnen. Att salt­vatten tränger in i en brunn är ett tecken på att uttaget är större än nybild­ningen av grundvatten. Ofta delar brunnar på samma vattenmagasin. Därför kan ditt vattenuttag också påverka grannens tillgång till vatten. 
Roslagsvatten öppnar två tappstationer i Österåker där du kan hämta vatten om din brunn skulle sina. De finns vid korsningen Margretelundsvägen/Söralidsvägen (Martins Värdshus) och korsningen Svensbodavägen/Väg 276 i Roslags-Kulla (Roslagskulla reningsverk).
Tänk på att inte använda brunnsvatten för bevattning och Pool eller badtunna får inte fyllas på med brunnsvatten. Tvätta inte bilen med brunnsvatten och var generellt sparsam, undvik till exempel att tvätta och diska mer än nödvändigt

Du som har din fastighet ansluten till kommunalt vatten påverkas inte.

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.