Ljusterö skola vinnare i Future City Modell 2016/2017

Om tävlingen:
I Future City ska eleverna i årskurs 6-9 ta på sig rollen som framtidens samhällsbyggare och med sin kreativitet och kunskap bygga framtidens stad. Eleverna tänker fritt och inspireras av dagens tekniska lösningar. Hur ser framtidens stad ut? Vem bor där? Hur transporterar vi oss själva och gods? Hur fungerar det med vatten, avlopp, återvinning… ja, allt som finns i en stad.

Syftet med Future City är att öka nyfikenheten och kunskapen kring teknik och yrken inom samhällsbyggnad och skapa intresse kring hur vi skapar ett hållbart samhälle. Vi hoppas också att det ska ge de deltagande eleverna en rolig, spännande och utmanande upplevelse. Kunskapen eleverna behöver för att lösa uppgifterna i Future City kommer från många olika ämnen: teknik, NO, SO, bild, med flera.

Motiveringen:
Det är ett bra projekt att jobba ämnesövergripande med. En hållbar stad för många kommande generationer men också för dagens invånare i alla åldrar. Nyckelordet i stadsplaneringen är klokskap. Viktiga inslag i hållbarheten är återvinning och renlighet. En trivsam och okomplicerad stad att bo i.

Grattis Ljusterö skolas klass 6-7!

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.