Ljusteröungdomar rankade bland de bästa rodelåkarna i Sverige

Den här veckan har 2 av våra ungdomar från Ljusterö, Adam Alm och Svante Kohala varit i Norge för att kvalificera sig för Junior-VM i rodel i OS banan Lillehammer. Svante Kohala, Adam Alm och Rufus Persson är tonåringarna som ska ge Sverige en återvunnen plats i den olympiska grenen rodel.

Konkurrensen för att kvala in är stenhård då inte mindre än åkare från 22 nationer är på plats.

- Killarna vet vad som gäller, säger förbundskaptenen Hasse Kohala som själv har tävlat i högsta eliten, att kvala in till ett VM där rodelns stora nationer som Tyskland, Ryssland, Österrike och Italien kommer med sina bästa är förstås otroligt svårt, men chansen finns absolut. Vår satsning startade för 2 år sedan och det grabbarna hittills har åstadkommit borde inte vara möjligt. De ligger ett år före den plan som vi har satt upp och VM är ju bara ett delmål. Deras resa har precis börjat.

Oavsett resultatet i Lillehammer, så kommer satsningen fortsätta med både stöd och intresse från förbund, SOK (Sveriges Olympiska Kommitté) och hemmaklubben Saltsjöbadens Rodelklubb. Drömmen om ett OS är i allra högsta grad realistiskt.

– Om killarnas utveckling fortsätter som den nu gjort så finns det verkligen förutsättningar att nå långt, säger Hasse Kohala.

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.