Manifestation för gång- och cykelvägar

torsdag, 16 augusti, 2018

För tredje gången anordnades förra helgen manifestationen “Med livet som insats”. Under en ny hashtag ska nu Ljusteröborna med kraft driva frågan mot Trafikverket.

I år var deltagandet betydligt större än förra året. Deltagarna fick även i år följe av en skyddsbil (TMA-bil) längs den trafikerade vägen.

Österåkerpolitiker från Centerpartiet, Moderaterna, Vänsterpartiet och Socialdemokraterna deltog i marschen, som avslutades med en utfrågning på Ljusterö torg. Där man ställde politikerna till svars för bland annat hur de ser på Ljusteröbornas frustration kring trafiksituationen.

Man anser att det saknas harmoni mellan den stora inflyttningen till Ljusterö och de investeringar som görs i infrastrukturen. Positivt är dock att alla fyra partier nämnde medfinansiering till gång- och cykelvägsförslagen.

Sedan den senaste marschen har ett förslag till så kallad åtgärdsvalsstudie, ett beslutsunderlag för eventuella åtgärder på vägar på Ljusterö, tagits fram av Trafikverket som ansvarar för infrastrukturen på ön. Med avstamp i lördagens manifestation kommer Ljusteröinitiativet under hösten att fortsätta driva frågan under hashtaggarna #jaktenpåtrafikverket och #hejmartin i sociala medier, riktat i första hand mot Martin Bylander som är samhällsplanerare på Trafikverket med Ljusterö som område.

Källa: Tidningen Skärgården

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.