Med livet som insats

Den 30 juli slutspurtade namninsamlingen för gång- och cykelvägar på Ljusterö med en manifestation: "Med livet som insats". Man promenerade från Linanäs till Ljusterö torg, en sträcka på 10,8 km. Vid starten i Linanäs var det cirka tio personer som med skyltar började manifestationen i regn. Flera anslöt längs med vägen och väl framme vid Ljusterö torg var man nästan femton personer, och då valde även solen att titta fram.

På torget mötte kommunalråd Mathias Lindow (FP) upp och blev utfrågad av Ljusteröbon Elisabeth Edberg. Mathias fick svara på hur ansvarsfördelningen ser ut mellan kommunen och Trafikverket gällande byggande av gång- och cykelvägar på Ljusterö. Samt hur alla planer, dokument och fina ord ska kunna bli verklighet. Åhörare och medverkande i manifestationen fick också möjlighet att ställa frågor direkt till Mathias. Man kunde bland annat berätta att under promenaden inträffade en incident där en bilist kört så nära att en av de medverkande fick en rejäl smäll av backspegeln på armen.

Namnlistorna som vid manifestationstillfället hade över 2000 namnunderskrifter visades upp, men lämnades inte över. Namnlistorna kommer lämnas över i samband med att en grupp Ljusteröbor tillsammans med kommunen kommer att träffa Trafikverket i höst.

Manifestationen avrundades med att en present överlämnades till kommunalråd Mathias Lindow (FP). En reflexväst med budskapet "Med livet som insats" skrivet på ryggen.

Inför mötet med Trafikverket kommer en grupp Ljusteröbor träffa kommunalråden Michaela Fletcher och Mathias Lindow den 19 augusti.

Text: Elisabeth Edberg

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.